Chciałabym zaproponować
Wam przygotowanie czegoś pysznego
a zarazem zdrowego. Chcę się podzielić przepisami, które dość często królują w mojej kuchni. Zachęcam do ich wypróbowania i wysłania zdjęć na mój Gmail, który podałam na dzienniku elektronicznym.
a zarazem zdrowego. Chcę się podzielić przepisami, które dość często królują w mojej kuchni. Zachęcam do ich wypróbowania i wysłania zdjęć na mój Gmail, który podałam na dzienniku elektronicznym.
Może macie inne
pomysły na kulinarne inspiracje.
Bardzo Was proszę przyślijcie przepisy i zróbcie zdjęcia.
Bardzo Was proszę przyślijcie przepisy i zróbcie zdjęcia.
Życzę smakowitych
inspiracji kulinarnych.
POWODZENIA!
Zaproście do wspólnego gotowania rodziców, rodzeństwo
i bawcie się.
i bawcie się.
Jabłka z niespodzianką
Jabłka
z niespodzianką to smakowity i zdrowy deser, który będzie smakował nie tylko
dzieciom, ale także i dorosłym.
Przygotujcie:
- kilka dużych,
ładnych jabłek,
- narzędzie do
wydrążenia środków z owoców,
- masło,
- brązowy cukier,
- rodzynki, wiórki
kokosowe, drobne orzeszki i inne ulubione bakalie,
- dużą blachę.
Na
początku wydrążcie jabłka, i wsypcie trochę cukru.
Posmarujcie blaszkę masłem lub wyłóżcie papierem do pieczenia. Wspólnie wypełnijcie owoce obfitymi porcjami mieszanki z bakalii. Tak przygotowane naczynie
wypełnione jabłkami ostrożnie wsuńcie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Owoce wypełnione mieszanką bakaliową pieczcie około 40 minut, od czasu do czasu
polewając sosem, który powstaje na blasze. Po upłynięciu tego czasu, gotowe
jabłka wyjmijcie z piekarnika i zanim zaczniecie ze smakiem pałaszować owoce,
poczekajcie aż trochę przestygną.
SMACZNEGO!
Przygotujcie:
Placki owsiane z dodatkiem owoców
Przygotujcie: jabłko, rodzynki, 3 jajka, 2 łyżki mąki, mały jogurt naturalny,
olej, płatki owsiane, cukier puder.
Wymieszaj jajka z mąką i jogurtem naturalnym. Następnie zetrzyj
jabłko na tarce i dodaj do pozostałych składników. Dodaj także rodzynki - dwie łyżki, ale możesz dodać więcej lub mniej - zależy, czy je lubisz! Dodaj płatki owsiane i szczyptę proszku do pieczenia. Następnie
rozgrzej olej na patelni. Gdy olej będzie gotowy, tzn. gorący (pamiętaj, że
powinno być dużo oleju) wykładaj ciasto na patelnię łyżką - (tę czynność wykonaj przy pomocy osoby dorosłej).
Pamiętaj,
żeby na talerz położyć papierowy ręcznik i na niego wykładać usmażone placki.
Dzięki temu nie będą takie tłuste! Przed podaniem potrawy posyp ją cukrem
pudrem.
SMACZNEGO!
Pozdrawiam
Urszula Łozdowska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz